- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חמש וחצי שנות מאסר לעו"ד שהורשע ב-14 עבירות של גניבה בידי מורשה
לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' חמדאן עיסאם
ביהמ"ש המחוזי בת"א גזר חמש וחצי שנות מאסר בפועל ופיצוי כספי על עו"ד שהורשע בגניבת כספים בארבע עשרה עסקאות מכר שונות בשנים 2001-2002.
ע"פ כתב האישום, נהג עוה"ד לקבל מלקוחותיו כספים שהופקדו לידיו בנאמנות במסגרת עסקאות מכירה של נכסים , להפקידם בחשבונו, ולעשות בהם שימוש לצרכיו העסקיים האישיים. עורך הדין הודה במסגרת הסכם טיעון כי הסכום הכולל של הכספים שנגנבו על ידו הוא של 1,400,000 ש"ח.
המדינה טענה כי עורך הדין ניצל את מעמדו והפר את האמון שנתנו בו לקוחותיו לשם גריפת רווחים וטובות הנאה כלכליות, וכי מדובר באנשים בני המעמד הנמוך שחסכו לצורך קניית דירות, ועורך הדין ניצל את מצבם ופגע בהם פגיעה קשה.
השופטת יהודית שיצר הכירה בנסיבותיו האישיות המקלות של הנאשם, אך ציינה בגזר דינה כי " חומרה יתירה יש לתלות במעשיו של הנאשם לאור השיטתיות שבה פעל, ריבוי המקרים, ובעיקר, לאור התוצאות הקשות שהביאו מעשיו בפועל.תוצאות אלו עלו מעדויות לקוחותיו של הנאשם שסיפרו על הצער והסבל הרב שהיו מנת חלקם, על האובדן, על הצער, ועל חוליים שבהם לקו לאחר שהתברר גודל אסונם הכלכלי, החורג הרבה מעבר לכך והכרוך בצער שבהפרת אמון מצד מי שנתנו בו אמון ובאובדנה של קורת הגג אליה שאפו ועליה חלמו."
- ב"כ המאשימה: עו"ד אפרת פאר
- ב"כ הנאשמים: עו"ד משה מרוז
לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' חמדאן עיסאם
למדור: פלילי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
